Makaron ryżowy z GARDEN GOURMET® wegańskimi filecikami i mango

  • Liczba porcji
    10

Makaron ryżowy z GARDEN GOURMET® wegańskimi filecikami i soczystym mango. Odkryj połączenie smaków i konsystencji.

Składniki
Marynata:
  • Zalewa do sushi 400ml
  • Sos sojowy Ponzu 250ml
  • Limonka 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Imbir 30g
  • Dymka 30g
  • Papryczka chili 5g
  • Świeża kolendra 20g
  • Olej sezamowy 10ml
Pozostałe składniki:
  • GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki 500g
  • WINIARY® bulion warzywny odpowiedni dla wegetarian 20g
  • Makaron ryżowy (ugotowany) 1000g
  • Mango 500g
  • Cukinia 200g
  • Kiełki fasoli mung 150g
  • Cebula czerwona 100g
  • Orzeszki ziemne 100g
  • Świeża kolendra 50g
Sposób przygotowania
  • 1
    Marynata:
  • 2
    Obrać czosnek i imbir, a następnie pokroić je w grube plastry.
  • 3
    Umyć dymkę oraz kolendrę.
  • 4
    Pokroić chili.
  • 5
    Sparzyć i dokładnie umyć limonkę. Pokroić ją w plasterki.
  • 6
    W misce wymieszać zalewę do sushi oraz sosu sojowego ponzu i dodać pozostałe przygotowane składniki.
  • 7
    Pozostawić na 4-5h, aby dodane składniki oddały swój smak.
  • 8
    Zagotować litr wody i dodać WINIARY® bulion warzywny odpowiedni dla wegetarian.
  • 9
    Do gotującej wody dodać zamrożone GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki i gotować około 5 minut. Następnie odcedzić.
  • 10
    Odlać około 150-200 ml zalewy do oddzielnej miski, a w pozostałej części zamarynować zaparzone GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki minimum przez 8h.
  • 11
    Obrać i pokroić mango oraz cebulę.
  • 12
    Umyć i pokroić cukinię.
  • 13
    Posiekać orzeszki ziemne i kolendrę.
  • 14
    Wymieszać makaron ryżowy z przygotowanymi dodatkami włącznie z kiełkami fasoli mung i pozostałą częścią marynaty.
  • 15
    Odcedzić GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki z marynaty i podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni.
  • 16
    Ułożyć makaron z dodatkami na talerzu, dodać podsmażone GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki i udekorować listkami świeżej kolendry.