Makaron ryżowy z GARDEN GOURMET® wegańskimi filecikami i mango
Makaron ryżowy z GARDEN GOURMET® wegańskimi filecikami i soczystym mango. Odkryj połączenie smaków i konsystencji.
Składniki
Marynata:
- Zalewa do sushi 400ml
- Sos sojowy Ponzu 250ml
- Limonka 1 szt.
- Czosnek 2 ząbki
- Imbir 30g
- Dymka 30g
- Papryczka chili 5g
- Świeża kolendra 20g
- Olej sezamowy 10ml
Pozostałe składniki:
- GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki 500g
- WINIARY® bulion warzywny odpowiedni dla wegetarian 20g
- Makaron ryżowy (ugotowany) 1000g
- Mango 500g
- Cukinia 200g
- Kiełki fasoli mung 150g
- Cebula czerwona 100g
- Orzeszki ziemne 100g
- Świeża kolendra 50g
Sposób przygotowania
-
1Marynata:
-
2Obrać czosnek i imbir, a następnie pokroić je w grube plastry.
-
3Umyć dymkę oraz kolendrę.
-
4Pokroić chili.
-
5Sparzyć i dokładnie umyć limonkę. Pokroić ją w plasterki.
-
6W misce wymieszać zalewę do sushi oraz sosu sojowego ponzu i dodać pozostałe przygotowane składniki.
-
7Pozostawić na 4-5h, aby dodane składniki oddały swój smak.
-
8Zagotować litr wody i dodać WINIARY® bulion warzywny odpowiedni dla wegetarian.
-
9Do gotującej wody dodać zamrożone GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki i gotować około 5 minut. Następnie odcedzić.
-
10Odlać około 150-200 ml zalewy do oddzielnej miski, a w pozostałej części zamarynować zaparzone GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki minimum przez 8h.
-
11Obrać i pokroić mango oraz cebulę.
-
12Umyć i pokroić cukinię.
-
13Posiekać orzeszki ziemne i kolendrę.
-
14Wymieszać makaron ryżowy z przygotowanymi dodatkami włącznie z kiełkami fasoli mung i pozostałą częścią marynaty.
-
15Odcedzić GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki z marynaty i podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni.
-
16Ułożyć makaron z dodatkami na talerzu, dodać podsmażone GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki i udekorować listkami świeżej kolendry.