Dip orzechowy z grillowaną gruszką

  • Liczba porcji
    10
Dip orzechowy z grillowaną gruszką i dodatkiem WINIARY Musztardy. Idealny do chrupiących warzyw, nachosów i wielu innych przekąsek.
Składniki
  • Sól
  • Olej orzechowy 120 ml
  • Pieprz czarny mielony
  • Twarożek kozi 250 g
  • Sałata rukola 50 g
  • Sok z cytryny 50 ml
  • Orzechy włoskie łuskane 250 g
  • Gruszki 350 g
  • WINIARY Musztarda 80 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Orzechy włoskie łuskane kroimy możliwie jak najdrobniej.
  • 2
    Umyte i obrane gruszki z usuniętymi gniazdami nasiennymi kroimy w drobną kostkę i skrapiamy połową soku z cytryny.
  • 3
    Umytą i niezbyt mocno osuszoną sałatę rukola miksujemy z drugą połową soku z cytryny.
  • 4
    Twarożek kozi mieszamy z Musztardą WINIARY, po czym dodajemy zmiksowaną sałatę, a na końcu pokrojone orzechy i gruszki.
  • 5
    Na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  • 6
    Dip orzechowy możemy podawać do wszelkiego rodzaju wędlin i serów twardych, a także do drobiu.