Pikantny GARDEN GOURMET® Sensational Burger z krążkami cebulowymi i frytkami
Sprawdź przepis na roślinnego GARDEN GOURMET® Sensational Burger z krążkami cebulowymi i frytkami w pikantnej odsłonie!
Składniki
- 10 szt. GARDEN GOURMET® Sensational Burger
- 150g WINIARY Majonez Dekoracyjny
- 150g WINIARY Musztarda
- 50g THOMY Combiflex
- 30szt. krążki cebulowe
- 10szt. bułka do burgera
- 2szt. jalapenos (świeża)
- 300g pomidor (plastry)
- 300g sałata rzymska
- 300g cebula
- 30g czosnek
- sól, pieprz, tymianek (świeży)
Dodatki
- 1200g frytki
- 120g WINIARY Sos BBQ
- 120g WINIARY Majonez Dekoracyjny
- 100g cebula czerwona piklowana
Sposób przygotowania
-
1Na lekko rozgrzana patelnie dodaj tłuszcz THOMY COMBIFLEX ,pokrojoną w plastry cebulę oraz czosnek- smaż na wolnym ogniu 5-8min. Dopraw solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.
-
2Papryczkę jalapenos posiekaj w cienkie plasterki. Sałatę umyj i połam w ręku na mniejsze części.
-
3Rozgrzej piec wraz z płytą żeliwną grillową do temp.250°C.
-
4Grilluj GARDEN GOURMET® SENSATIONAL™ BURGERA w piecu przez 8min-sonda 78°C.
-
5Na ostatnie dwie minuty włóż bułki do pieca, aby nabrały chrupkości.
-
6Frytki i krążki cebulowe usmaż na złoty kolor.
-
7Przygotuj dip do frytek na bazie WINIARY BBQ sosu i WINIARY Majonez Dekoracyjny.
-
8Złóż przygotowanego burgera z chrupiącą bułka, majonezem, musztardą, sałatą, plastrami pomidora, karmelizowaną cebulą, krążkami cebulowymi oraz papryczkami jalapenos.
Wskazówki Szefa Kuchni
Pracuj na rozmrożonym Burgerze w celu skrócenia czasu przygotowania.
Przed podaniem posmaruj burgera CHEF Przyprawą z Czarnym Czosnkiem Fermentowanym.