Sałatka ziemniaczana z korniszonami

Sałatka ziemniaczana z korniszonami, uzupełnionej o wyjątkowy smak dzięki dodatkowi Sosu czosnkowego WINIARY. Idealny dodatek do dań!

Składniki
  • Ziemniaki obrane i ugotowane 400 g
  • Sos czosnkowy WINIARY 120 g
  • Korniszony lub ogórki konserwowe 120 g
  • Szczypiorek ½ pęczka
Sposób przygotowania
  • 1
    Ugotowane ziemniaki po przestudzeniu kroimy w kostkę nie większą jak 1-1,5 centymetra.
  • 2
    Korniszonki kroimy w słupki o wysokości nie większej jak 1 centymetr lub ogórki konserwowe w kostkę nie większą jak 1 centymetr.
  • 3
    Szczypiorek kroimy w drobno.
  • 4
    Ziemniaki mieszamy delikatnie z Sosem czosnkowym WINIARY.
  • 5
    W trakcie mieszania dodajemy korniszonki i szczypiorek.
  • 6
    UWAGA! Jeżeli sos czosnkowy jest zbyt gęsty możemy do sosu dolać odrobinę octu ze słoiczka z korniszonkami.
  • 7
    Sałatkę ziemniaczaną najczęściej podajemy do sznycli cielęcych lub innych mięs panierowanych.