Sensational Burger z Kimchi
Przygotuj wyjątkowy Garden Gourmet Sensational Burger z kimchi. Soczysta wołowina, pikantne i kwaśne kimchi, chrupiąca sałata i aromatyczny sos.
Składniki
- GARDEN GOURMET® Sensational Burger 5 szt.
- Bułka Bao 5 szt.
- Ogórek świeży 1 szt.
- Sałata typu Lolo Bionda 5 liści
- MAGGI Texicana Salsa 150g
- Kimchi 200 – 250g
- Grzybki Shimeji 100g
- Szczypior z dymki 1 pęczek
- Tłuszcz THOMY Combiflex 30ml
Sposób przygotowania
-
1Zamrożony GARDEN GOURMET® Sensational Burger pieczemy w temperaturze 175oC przez około 12-14 min.
-
2Bułkę opiekamy tak, aby była chrupiąca zarówno w środku, jak i na zewnątrz.
-
3Spód bułki smarujemy sosem MAGGI Texicana Salsa.
-
4Na sos układamy oczyszczoną sałatę, a następnie nakładamy lekko odsączone kimchi.
-
5Gorącego GARDEN GOURMET Sensational burger układamy na kimchi.
-
6Ogórka kroimy w słupki, szczypior z dymki dzielimy na pół, a następnie kroimy w cienkie wstążki.
-
7Pokrojonego ogórka wraz ze szczypiorem doprawiamy solą, pieprzem i układamy na burgera.
-
8Grzybki Shimeji podsmażamy przez około 30 sekund na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu THOMY Combiflex.
-
9Gorące grzybki układamy na sałatkę z ogórka i szczypioru, całość przykrywamy górną częścią bułki.