Wegańskie Fileciki w stylu Satay z ziołami Asia
Od skwierczącego smażenia, po gulasze i aromatyczne curry, GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki można gotować na wiele sposobów, dostarczając pyszne wysokobiałkowe kreacje, które zapewnią wyjątkowy smak i konsystencję Twoim gościom. Jednocześnie ten produkt doskonale sprawdzi się w sałatkach, wrapach i nie tylko...
Składniki
- 650g Garden Gourmet® Sensational™ Wegańskie Fileciki
- 50g Winiary Bulion Warzywny
- 1500g woda
- 200g sos Satay
- 250g ogórek
- 400g sałata rzymska
- 20g dymka
- 20g kolendra świeża
- 20g bazylia Tajska
- 35g orzeszki pini
- 2szt papryczka chilli
Sposób przygotowania
-
1Wodę połącz z Winiary Bulionem Warzywny - zagotuj.
-
2Dodaj Garden Gourmet® Sensational™ Wegańskie Fileciki - gotuj przez 5-8 min. Następnie odsącz i wystudź fileciki.
-
3Dokładnie połącz ugotowane fileciki z sosem Satay- odstaw na 10-15 min.
-
4Ogórka obierz,usuń nasiona i pokrój w plastry.
-
5Dymkę oraz chilli pokrój w julienne . Przełóż do wody z lodem.
-
6Sałatę rzymską umyj -zostaw całe liście.
-
7Przygotuj zioła oraz spraż orzeszki pini.
-
8Złóż sałatkę i posyp orzeszkami pini, ziołami, dymka oraz chilli.
Zwiń sałatkę w papier ryżowy lub tortille.