Świderki / ragù z kaczki / Pecorino Romano

Wykwintne świderki ragu z kaczki - danie pełne smaku i aromatu. Soczyste kawałki kaczki duszone z warzywami i ziołami. 

Składniki
  • Makaron Świderki 500 g
  • Udka z kaczki 500 g
  • Cebula 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Marchewka 2 szt.
  • Seler naciowy
  • MAGGI Pulpa Pomidorowa z Przyprawami 300 g
  • Czerwone wino
  • CHEF Koncentrat fondu mięsnego
  • Cynamon mielony
  • Papryka czerwona
  • Sól
  • Pieprz
Sposób przygotowania
  • 1
    Udka z kaczki doprawiamy solą oraz pieprzem. Pieczemy w piekarniku w 180 ºC przez 45 minut.
  • 2
    Następnie po upieczeniu oddzielamy mięso od kości i kroimy w gruba kostkę.
  • 3
    Czosnek oraz cebule kroimy w kostkę. Marchewkę oraz seler naciowy kroimy w drobną kostkę.
  • 4
    W garnku przesmażamy następująco cebule, czosnek na złoty kolor po czym dodajemy marchewkę oraz selera naciowego.
  • 5
    Następnie zalewamy wszystko wodą, winem oraz dodajemy koncentrat CHEF fondu mięsnego.
  • 6
    Wszystko chwilę gotujemy po czym dokładamy mięso z kaczki, MAGGI Pulpę Pomidorową z Przyprawami oraz przyprawy. Dusimy, aż wszystko będzie miękkie.
  • 7
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut. Po odcedzeniu dodajemy go do ragù i mieszamy. Na koniec wszystko posypujemy startym serem Pecorino Romano.