Świderki / ragù z kaczki / Pecorino Romano
Wykwintne świderki ragu z kaczki - danie pełne smaku i aromatu. Soczyste kawałki kaczki duszone z warzywami i ziołami.
Składniki
- Makaron Świderki 500 g
- Udka z kaczki 500 g
- Cebula 1 szt.
- Czosnek 2 ząbki
- Marchewka 2 szt.
- Seler naciowy
- MAGGI Pulpa Pomidorowa z Przyprawami 300 g
- Czerwone wino
- CHEF Koncentrat fondu mięsnego
- Cynamon mielony
- Papryka czerwona
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
-
1Udka z kaczki doprawiamy solą oraz pieprzem. Pieczemy w piekarniku w 180 ºC przez 45 minut.
-
2Następnie po upieczeniu oddzielamy mięso od kości i kroimy w gruba kostkę.
-
3Czosnek oraz cebule kroimy w kostkę. Marchewkę oraz seler naciowy kroimy w drobną kostkę.
-
4W garnku przesmażamy następująco cebule, czosnek na złoty kolor po czym dodajemy marchewkę oraz selera naciowego.
-
5Następnie zalewamy wszystko wodą, winem oraz dodajemy koncentrat CHEF fondu mięsnego.
-
6Wszystko chwilę gotujemy po czym dokładamy mięso z kaczki, MAGGI Pulpę Pomidorową z Przyprawami oraz przyprawy. Dusimy, aż wszystko będzie miękkie.
-
7Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut. Po odcedzeniu dodajemy go do ragù i mieszamy. Na koniec wszystko posypujemy startym serem Pecorino Romano.