Winiary Kisiel o smaku truskawkowym
Kisiel truskawkowy Winiary posiada mocno owocowy smak. Cechuje go wyjątkowy aromat i aksamitna konsystencja. Doskonale sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podaj go swoim gościom w preferowany przez nich sposób.
Kisiel truskawkowy Winiary wzbogacony jest o witaminę C. Świetnie sprawdzi się jako samodzielny lekkostrawny deser, baza do zupy owocowej czy dodatek do ciast. Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżymi i mrożonymi owocami. Kisiel Winiary o smaku truskawkowym w zestawieniu z owocami i bitą śmietaną tworzy szybki i smaczny deser.
Składniki: Cukier, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentraty roślinne (z rzodkiewki, czarnej porzeczki, jabłka, hibiskusa i marchwi, krokosza), aromat, sól, witamina C, maltodekstryna, koncentrat soku truskawkowego. Produkt może zawierać śladowe ilości mleka.
DOZOWANIE | ILOŚĆ PORCJI | |
Ilość w g | Woda w l | Po 125 ml |
160 | 1 | 8 |
1300 | 8 | 64 |
Średnia wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna | 1533 kJ / 361 kcal |
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) | 0,0 g (0,0 g) |
Węglowodany (w tym cukry) | 90,0 g (50,4 g) |
Błonnik | 0,4 g |
Białko | 0,0 g |
Sód | 0,08 g |
Witamina C | 78 mg |
1. Zawartość opakowania rozprowadzić w 2,0 litrach zimnej wody.
2. Zagotować dodatkowe 6,0 litrów wody.
3. Odsunąć wrzącą wodę z ognia i dodać rozpuszczony kisiel. Całość chwilę gotować, ciągle mieszając.
Polecamy podawać ze świeżymi lub mrożonymi owocami, mlekiem lub przetworami mlecznymi. Stosować proporcję 160g/1000m.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.