CHEF

CHEF® DEMI GLACE 1 L

Fondy w płynie CHEF stworzone są z najwyższej jakości naturalnych składników dokładnie w taki sam sposób, jak robione jest to na kuchni. W zależności od rodzaju fondu (ciemny czy jasny) kości wraz z warzywami są palone, aby nadać rumiany kolor oraz wydobyć głębię smaku. Następnie zalewane są wodą i gotowane przez kilkanaście godzin. Składniki, które oddały już cały swój smak do wywaru są odfiltrowywane, dodawane przyprawy, a wywar redukowany do postaci fondu do około 10% pierwotnej objętości, pasteryzowany i pakowany w litrowe kartoniki. *** Autorem potrawy na zdjęciu jest Bartosz Peter, który zdobył I miejsce w konkursie CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, edycja 2017

Zastosowanie / Aplikacje

1 L produktu otrzymany z 2,9 kg kości wołowych. 

Składniki

Składniki: Wywar wołowy (otrzymany z: woda, kości wołowe, cebula, lubczyk), puree pomidorowe (podwójnie skoncentrowane), cukier karmelizowany, sól. 

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100 ml produktu

Wartość energetyczna307 kJ / 72 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)0,1 g (0,1 g)
Węglowodany (w tym cukry)0,4 g (0,3 g)
Błonnik1,1 g
Białko17,0 g
Sól0,75 g