CHEF® Fond w płynie ze skorupiaków 1L

Fondy w płynie CHEF® stworzone są z najwyższej jakości naturalnych składników dokładnie w taki sam sposób, jak robione jest to na kuchni.
 
W zależności od rodzaju fondu (ciemny czy jasny) kości wraz z warzywami są palone, aby nadać rumiany kolor oraz wydobyć głębię smaku. Następnie zalewane są wodą i gotowane przez kilkanaście godzin. Składniki, które oddały już cały swój smak do wywaru są odfiltrowywane, dodawane przyprawy, a wywar redukowany do postaci fondu do około 10% pierwotnej objętości, pasteryzowany i pakowany w litrowe kartoniki.
 
CHEF® Fond w płynie ze skorupiaków to doskonały produkt do wzbogacenia smaku wielu potraw, zwłaszcza dań z ryb i owoców morza. Świetnie sprawdzi się jako baza do zup, sosów, gulaszy, risotto, czy paelli. Można go dodawać do dań gotowanych, duszonych, a nawet redukować z winem, aby uzyskać gęsty sos.

Fond ze skorupiaków otrzymany z: (woda, SKORUPIAKI*, marchew, cebula, puree pomidorowe (podwójnie skoncentrowane), SELER, białe wino, czarny pieprz, tymianek), brandy, sól, sos ostry (ocet spirytusowy, pieprz cayenne, sól). Może zawierać: RYBY i MIĘCZAKI.

*1l produktu otrzymany z 320 g skorupiaków.

W 100 g:
 
Wartość energetyczna 91 kJ / 22 kcal
Tłuszcz 0,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 1,9 g 
- w tym cukry 1,3 g
Błonnik 1,0 g
Białko 2,1 g
Sól 0,4 g

Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce (poniżej 5°C) i wykorzystać w ciągu 3 dni.