
NESTLÉ DOCELLO
W NESTLÉ Professional przez 50 lat zdobywaliśmy kunszt posługiwania się pełnowartościową czekoladą i kawą, pełnym mlekiem i śmietaną. Teraz całą naszą wiedzę zebraliśmy w nowych deserowych kreacjach NESTLÉ Docello.
Przeczytaj więcej
Składniki: cukier, kakao w proszku (24,6%) o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny (z ziaren palmowych, palmowy), czekolada (6,8%) [cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator E322 ( z soją)], żelatyna wołowa, emulgatory (E472a, E471), skrobia modyfikowana, białka mleka, kawa rozpuszczalna, sól jodowana.
Może zawierać śladowe ilości glutenu, jaj i orzechów.
Bez dodatku aromatów.
Bez dodatku barwników.
1. Do wysokiego naczynia wlej odpowiednią ilość zimnego częściowo odtłuszczonego mleka i zimnej śmietanki (lub tylko zimnego częściowo odtłuszczonego mleka). Dodaj deser w proszku i dobrze wymieszaj.
2. Miksuj mikserem na niskich obrotach przez około ½ minuty, a następnie przez około 5 minut na najwyższych obrotach. Czas mieszania zależy od mocy miksera.
3. Przygotowany mus podziel na porcje i przed podaniem trzymaj w lodówce przez minimum 3 godziny.
Waga: 1 kg.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.