

Historia marki MAGGI sięga XIX wieku, kiedy to Julius Maggi rozpoczął swoją misję dostarczania prostej i odżywczej żywności dla każdego. Jak do tego doszło? W 1869 roku w Szwajcarii Julius Maggi odziedziczył młyn po ojcu. Zdecydował, że był to odpowiedni moment na nowy typ produkcji. Zaczął współpracę z lekarzem - Fridolin Schuler i rozpoczął produkcję zdrowszej mąki z roślin strączkowych oraz warzyw. Zachęcony pierwszym sukcesem, Julius zdecydował się w 1886 roku wprowadzić na rynek pierwsze gotowe do spożycia zupy, a rok później aromat MAGGI. Pojawiało się coraz więcej produktów oraz otwarte zostały nowe oddziały w Paryżu, Berlinie, Wiedniu i Londynie. Tak narodziła się marka MAGGI.
Kontynuujemy wizję Juliusa Maggi - od tamtej pory wprowadziliśmy szereg innowacyjnych produktów. Dzisiaj, każdy sos, zupa, bulion lub przyprawy, które są w naszej ofercie, muszą przejść rygorystyczne testy. Zanim wprowadzimy na rynek nowe produkty musimy być pewni, że ulepszają one smak, zapach i konsystencję potraw oraz, że są łatwiejsze w użyciu. Staramy się również, aby zawierały mniej soli i nie zawierały glutaminianu sodu. Produkt zostaje dopuszczony do wprowadzenia na rynek tylko wtedy, gdy większość kucharzy wybrałoby go chętniej niż produkt, który obecnie używają. To nasza obsesja na punkcie innowacyjności, która pomaga nam w dalszym ciągu przestrzegać standardów ustanowionych ponad 120 lat temu przez Juliusa Maggi.
Przyprawy MAGGI poprawią smak i aromat Twoich potraw, mają wiele różnorodnych zastosowań i idealnie sprawdzą się w przypadku większości naszych kulinarnych pomysłów na przykład na drugie dania. Możemy dodawać je do zup, sosów, potraw mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów.
Przyprawa w płynie MAGGI jest tworzona od wielu lat zgodnie z tradycyjna recepturą. Starannie dobrane składniki wydobywają esencję smaku serwowanej potrawy. Wyróżnia ją wyraźna nuta mięsna.
Przyprawa do mięs MAGGI to połączenie tradycji i doświadczenia z nowoczesnym myśleniem o profesjonalnej kuchni, stanowi dopełnienie sztuki kulinarnej.
Meksykański sos MAGGI Texicana Salsa to pikantny, gotowy do podania sos na bazie przecieru pomidorowego i kawałków pomidorów, z dodatkiem papryki chili – jalapeno. Doskonale pasuje do mięs, warzyw, hamburgerów, kanapek, tostów, zup, sosów oraz jako samodzielny dip do tacos, nachos czy burritos. Dostępny w dwóch formatach: