WINIARY Bulion Wołowy 565 g

Pasteryzowany Bulion wołowy WINIARY to gęsty i esencjonalny bulion o półpłynnej konsystencji, który doskonale podkreśla smak potraw. Unikalna receptura gwarantuje doskonały smak i aromat, a naturalny proces pasteryzacji zapewnia trwałość.

 

Buliony to jedna z najpopularniejszych kategorii kulinarnych. Gęsta, półpłynna konsystencja to doskonały dodatek nie tylko do zup, ale również do pogłębienia smaku dań, przygotowania klarownego bulionu oraz jako baza do zup lub sosów.

 

Poznaj wszystkie smaki bulionów gastronomicznych pod marką WINIARY.

 

  • Unikalna receptura przygotowana na bazie wolno-gotowanego bulionu,
  • Produkt zachowuje trwałość dzięki naturalnemu procesowi pasteryzacji.
  • Gęsta, półpłynna konsystencja - łatwa w użyciu, doskonała nie tylko do zup, ale również do pogłębienia smaku dań, przygotowania klarownego bulionu oraz jako baza do zup lub sosów – jedyny produkt o takiej konsystencji na polskim rynku!
  • Wysoka wydajność (wydajność produktu: 12,5 L).
  • Długi termin przydatności do spożycia: 15 miesięcy.
  • Opakowanie: szklany słoik 565 g.

Składniki: baza bulionu wołowego 66,2% (woda, sól, tłuszcz wołowy 5,4%, ekstrakt drożdży, zagęszczony ekstrakt mięsa wołowego 1,7%, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą).

Może zawierać: seler.

Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 ml

Wartość energetyczna 22 kJ / 5 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) 0,2 g (0,1 g)
Węglowodany (w tym cukry) 0,6 g (0,3 g)
Błonnik 0,0 g
Białko 0,2 g
Sól 0,83 g

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 tygodnie.