Dip orzechowy z grillowaną gruszką
Dip orzechowy z grillowaną gruszką i dodatkiem WINIARY Musztardy. Idealny do chrupiących warzyw, nachosów i wielu innych przekąsek.
Składniki
- Sól
- Olej orzechowy 120 ml
- Pieprz czarny mielony
- Twarożek kozi 250 g
- Sałata rukola 50 g
- Sok z cytryny 50 ml
- Orzechy włoskie łuskane 250 g
- Gruszki 350 g
- WINIARY Musztarda 80 g
Sposób przygotowania
-
1Orzechy włoskie łuskane kroimy możliwie jak najdrobniej.
-
2Umyte i obrane gruszki z usuniętymi gniazdami nasiennymi kroimy w drobną kostkę i skrapiamy połową soku z cytryny.
-
3Umytą i niezbyt mocno osuszoną sałatę rukola miksujemy z drugą połową soku z cytryny.
-
4Twarożek kozi mieszamy z Musztardą WINIARY, po czym dodajemy zmiksowaną sałatę, a na końcu pokrojone orzechy i gruszki.
-
5Na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
-
6Dip orzechowy możemy podawać do wszelkiego rodzaju wędlin i serów twardych, a także do drobiu.