Dip na bazie świeżych owoców

  • Liczba porcji
    10
Wypróbuj przepis na dip na bazie świeżych owoców, wzbogacony o aromatyczny WINIARY Ketchup. Idealny dodatek do przekąsek i dań.
Składniki
  • Pomarańcze 450 g
  • WINIARY Ketchup 100 g
  • Twarożek homogenizowany 250 g
  • Papryka czerwona świeża 80 g
  • Banany 200 g
  • Grejpfrut czerwony 450 g
  • Tabasco (kilka kropel)
  • Ananas świeży 300 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Banany obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  • 2
    Pomarańcze i grejpfruty filetujemy i kroimy na mniejsze kawałki.
  • 3
    Sok powstały przy filetowaniu pomarańczy i grejpfrutów odstawiamy na bok.
  • 4
    Paprykę świeżą filetujemy i kroimy w drobną kostkę.
  • 5
    Ananasa obieramy i po wyfiletowaniu kroimy w drobną kostkę.
  • 6
    Wszystkie owoce cytrusowe pokrojone w drobną kostkę mieszamy z pokrojoną papryką oraz Ketchupem WINIARY i serkiem homogenizowanym
  • 7
    Pod koniec mieszania dolewamy sok powstały przy filetowaniu owoców.
  • 8
    Tak przygotowany dip doprawiamy kilkoma kroplami Tabasco.
  • 9
    Dip owocowy znakomicie pasuje do krewetek oraz homarów i langustynek, a także do ryb panierowanych lub pieczonych.