Wegańskie pulpeciki w sosie pomidorowym ze spaghetti
Wzbogać swoje roślinne menu i skorzystaj z przepisu na wegańskie pulpeciki w sosie pomidorowym ze spaghetti.
Składniki
- GARDEN GOURMET Wegańskie klopsiki 400g
- MAGGI Pulpa pomidorowa 600g
- Czosnek 20g
- Cebula 50g
- CHEF SIGINATURE Redukcja białego wina w paście 30g
- Bulion warzywny 400ml
- Papryka słodka 2g
- Bazylia świeża 1 pęczek
- Cukier 10g
- Oliwa z oliwek 50ml
- Papryczka Chilli ½ szt.
- Sól 400g
- Makaron typu Spaghetti
Sposób przygotowania
-
1GARDEN GOURMET Wegańskie klopsiki rozmrażamy w warunkach chłodniczych.
-
2Pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy posiekany czosnek. Całość smażymy jeszcze przez chwilę.
-
3Dodajemy MAGGI Pulpę Pomidorową, bulion warzywny, CHEF Signature Redukcję białego wina i posiekane drobno Chilli. Dusimy przez około 15 minut, a następnie blenderujemy na gładką masę. Nasze danie doprawiamy solą, cukrem i papryką słodką.
-
4Do tak przygotowanego sosu dodajemy rozmrożone GARDEN GOURMET Wegańskie klopsiki. Całość jeszcze dusimy przez około 4-5 minut regulując gęstość sosu bulionem warzywnym. Do gorącego sosu dodajemy ugotowany makaron typu Spaghetti na sposób al’dente (nieprzelany wodą), całość mieszamy.
-
5Gotowe danie dekorujemy listkami świeżej bazylii i serwujemy.