Tortilla Wrap
Poszukujesz sycącego nadzienia do kanapek, wrapów, tacos i tortilli?!? GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealnie nadają się do natchnionego jedzenia podawanego szybko lub w wersji dań na wynos.
Składniki
- GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie 800 g
- Placki do Tortilli 10 szt.
- Cukinia 3 szt.
- Bakłażan 3 szt.
- Pomidory 4 szt.
- Sałata rzymska 1 szt.
- Oliwa z oliwek 100 ml
- Zgnieciony czosnek 10 ml
- Tymianek 30 g
- Majonez 200 g
- Sok z cytryny 20 ml
Sposób przygotowania
-
1Cukinię i bakłażany pokrój w duże paski. Ułóż je na blasze do pieczenia z oliwą z oliwek, czosnkiem, tymiankiem - doprawione solą i pieprzem do smaku. Piecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 170 ° C
-
2Podziel sałatę rzymską na liście. Pomidory pokrój w plasterki.
-
3Wymieszaj majonez lub majonez wegański z sokiem z cytryny i dodaj trochę wody, aby wyregulować teksturę sosu.
-
4Połóż tortillę na płasko na desce do krojenia. Na wierzchu nałóż sos, sałatę, grillowane warzywa i GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie. Tak przygotowaną tortillę zawiń, a następnie przekrój na pół i podaj.