Tortilla Wrap

  • Marka
  • Czas przygotowania
    30 min
  • Poziom trudności
    średni
  • Liczba porcji
    10
Poszukujesz sycącego nadzienia do kanapek, wrapów, tacos i tortilli?!? GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealnie nadają się do natchnionego jedzenia podawanego szybko lub w wersji dań na wynos.
Składniki
  • GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie 800 g
  • Placki do Tortilli 10 szt.
  • Cukinia 3 szt.
  • Bakłażan 3 szt.
  • Pomidory 4 szt.
  • Sałata rzymska 1 szt.
  • Oliwa z oliwek 100 ml
  • Zgnieciony czosnek 10 ml
  • Tymianek 30 g
  • Majonez 200 g
  • Sok z cytryny 20 ml
Sposób przygotowania
  • 1
    Cukinię i bakłażany pokrój w duże paski. Ułóż je na blasze do pieczenia z oliwą z oliwek, czosnkiem, tymiankiem - doprawione solą i pieprzem do smaku. Piecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 170 ° C
  • 2
    Podziel sałatę rzymską na liście. Pomidory pokrój w plasterki.
  • 3
    Wymieszaj majonez lub majonez wegański z sokiem z cytryny i dodaj trochę wody, aby wyregulować teksturę sosu.
  • 4
    Połóż tortillę na płasko na desce do krojenia. Na wierzchu nałóż sos, sałatę, grillowane warzywa i GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie. Tak przygotowaną tortillę zawiń, a następnie przekrój na pół i podaj.