Tortilla Wrap z grillowanymi filetami wegetariańskimi, świeżymi warzywami i salsą z pomidora
Tortilla wrap z grillowanymi filetami wegetariańskimi, świeżymi warzywami i salsą z pomidora - nasz przepis to doskonałe połączenie smaków i chrupiących tekstur.
Składniki
- GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie 60g
- Placek Torilla 25cm 1 szt
- Sałata lodowa 30g
- Papryka kolorowa 40g
- MAGGI Texicana Salsa 30g
- Majonez wegański 30g
- Czerwona cebula 30g
- Pomidor 100g
- Świeża kolendra 5g
- Oliwa z oliwek 30ml
- Ocet winny 10ml
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
-
1GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie rozmrażamy w warunkach chłodniczych. Tuż przed dodaniem do tortilli można podgrzać je na bardzo mocno rozgrzanej patelni posmarowanej olejem rzepakowym przez około 30 sekund często mieszając.
-
2Na placek tortilla rozkładamy równomiernie zostawiając po brzegach margines około 3cm porwaną wcześniej sałatę.
-
3Paprykę oczyszczamy, kroimy w paski o grubości 1cm, układamy wzdłuż w jednym kierunku.
-
4Nakładamy równomiernie majonez oraz MAGGI Texicanę Salsę. Następnie układamy podgrzane GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie. Zwijamy tortillę tak, aby jedna strona była otwarta, zapiekamy lekko w kontakt grillu.
-
5Salsa z pomidora: Pozbywamy się gniazd nasiennych w pomidorze, następnie kroimy go w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pomidora. Siekamy drobno kolendrę i dodajemy do pozostałych składników. Całość skrapiamy oliwą z oliwek, octem winnym oraz doprawiamy solą oraz pieprzem. Delikatnie mieszamy.
- GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie rozmrażamy w warunkach chłodniczych. Tuż przed dodaniem do tortilli można podgrzać je na bardzo mocno rozgrzanej patelni posmarowanej olejem rzepakowym przez około 30 sekund często mieszając.
- Na placek tortilla rozkładamy równomiernie zostawiając po brzegach margines około 3cm porwaną wcześniej sałatę.
- Paprykę oczyszczamy, kroimy w paski o grubości 1cm, układamy wzdłuż w jednym kierunku.
- Nakładamy równomiernie majonez oraz MAGGI Texicanę Salsę. Następnie układamy podgrzane GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie. Zwijamy tortillę tak, aby jedna strona była otwarta, zapiekamy lekko w kontakt grillu.
Salsa z pomidora:
Pozbywamy się gniazd nasiennych w pomidorze, następnie kroimy go w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pomidora. Siekamy drobno kolendrę i dodajemy do pozostałych składników.
Całość skrapiamy oliwą z oliwek, octem winnym oraz doprawiamy solą oraz pieprzem. Delikatnie mieszamy.