Tortilla Wrap z grillowanymi filetami wegetariańskimi, świeżymi warzywami i salsą z pomidora

  • Liczba porcji
    1

Tortilla wrap z grillowanymi filetami wegetariańskimi, świeżymi warzywami i salsą z pomidora - nasz przepis to doskonałe połączenie smaków i chrupiących tekstur. 

Składniki
  • GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie 60g
  • Placek Torilla 25cm 1 szt
  • Sałata lodowa 30g
  • Papryka kolorowa 40g
  • MAGGI Texicana Salsa 30g
  • Majonez wegański 30g
  • Czerwona cebula 30g
  • Pomidor 100g
  • Świeża kolendra 5g
  • Oliwa z oliwek 30ml
  • Ocet winny 10ml
  • Sól
  • Pieprz
Sposób przygotowania
  • 1
    GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie rozmrażamy w warunkach chłodniczych. Tuż przed dodaniem do tortilli można podgrzać je na bardzo mocno rozgrzanej patelni posmarowanej olejem rzepakowym przez około 30 sekund często mieszając.
  • 2
    Na placek tortilla rozkładamy równomiernie zostawiając po brzegach margines około 3cm porwaną wcześniej sałatę.
  • 3
    Paprykę oczyszczamy, kroimy w paski o grubości 1cm, układamy wzdłuż w jednym kierunku.
  • 4
    Nakładamy równomiernie majonez oraz MAGGI Texicanę Salsę. Następnie układamy podgrzane GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie. Zwijamy tortillę tak, aby jedna strona była otwarta, zapiekamy lekko w kontakt grillu.
  • 5
    Salsa z pomidora: Pozbywamy się gniazd nasiennych w pomidorze, następnie kroimy go w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pomidora. Siekamy drobno kolendrę i dodajemy do pozostałych składników. Całość skrapiamy oliwą z oliwek, octem winnym oraz doprawiamy solą oraz pieprzem. Delikatnie mieszamy.
  1. GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie rozmrażamy w warunkach chłodniczych. Tuż przed dodaniem do tortilli można podgrzać je na bardzo mocno rozgrzanej patelni posmarowanej olejem rzepakowym przez około 30 sekund często mieszając.
  2. Na placek tortilla rozkładamy równomiernie zostawiając po brzegach margines około 3cm porwaną wcześniej sałatę.
  3. Paprykę oczyszczamy, kroimy w paski o grubości 1cm, układamy wzdłuż w jednym kierunku.
  4. Nakładamy równomiernie majonez oraz MAGGI Texicanę Salsę. Następnie układamy podgrzane GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie. Zwijamy tortillę tak, aby jedna strona była otwarta, zapiekamy lekko w kontakt grillu.

Salsa z pomidora:

Pozbywamy się gniazd nasiennych w pomidorze, następnie kroimy go w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pomidora. Siekamy drobno kolendrę i dodajemy do pozostałych składników.

Całość skrapiamy oliwą z oliwek, octem winnym oraz doprawiamy solą oraz pieprzem. Delikatnie mieszamy.