ˮPULLED PORKˮ burger wieprzowy z pastą z czarnym czosnkiem i frytkami

Pulled pork burger wieprzowy z pastą z czarnym czosnkiem oraz chrupiącymi frytkami - soczyste mięso połączone z intensywnym smakiem pasty z czarnym czosnkiem.

Składniki
  • 10 sztuk Bułek do hamburgera
  • 1700 g Karkówki wieprzowej b/k
  • 20 cienkich plasterków Boczku wędzonego b/ż
  • 2-3 sztuki Cebuli cukrowej
  • 150 g CHEF® SIGNATURE Przyprawy w paście z czarnym czosnkiem
  • 100 g WINIARY Sosu BBQ
  • 100 ml THOMY Combiflex tłuszczu
  • 400 g WINIARY Majonezu Dekoracyjnego
  • 100 ml Śmietanki 30%
  • 40 g CHEF® SIGNATURE Przyprawy w paście z czarnym czosnkiem
  • Usmażone frytki
  • Sól
Sposób przygotowania
  • 1
    Sól, pieprz oraz majeranek wymieszaj z tłuszczem THOMY Combliflex i natrzyj nimi karkówkę.
  • 2
    Tak zamarynowane mięso wstaw do lodówki na minimum 6-8 godzin.
  • 3
    Zamarynowane mięso wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 135ºC i wbij sondę nastawioną na temp. 85ºC.
  • 4
    Po upieczeniu mięso rozdrobnij widelcem na mniejsze kawałki i wymieszaj z WINIARY Sosem BBQ.
  • 5
    Plastry boczku pokrój w dość szerokie paski i podsmaż na suchej patelni lub zapiecz w salamandrze.
  • 6
    Przecięte w poprzek bułki do hamburgera zapiecz w salamandrze.
  • 7
    Spodnią zapieczoną część bułki posmaruj CHEF® SIGNATURE Przyprawą w paście z czarnym czosnkiem.
  • 8
    Na posmarowaną bułkę ułóż upieczone mięso oraz przesmażony boczek i pokrojoną w „piórka” cebulę.
  • 9
    WINIARY Majonez Dekoracyjny wymieszaj ze śmietanką i CHEF® SIGNATURE Pastą z czarnego czosnku.
  • 10
    Sos podaj z frytkami i wcześniej przygotowanym burgerem.