Wołowina z czerwonym winem, zieloną fasolką, szalotkami i frytkami

  • Liczba porcji
    10

Przepis na wołowinę z czerwonym winem, zieloną fasolką, szalotkami i frytkami z wykorzystaniem CHEF Demi Glace w płynie.

Składniki
  • Wołowiny z kością 2600 g
Wywar na bazie czerwonego wina:
  • CHEF® Demi Glace w płynie 800 ml
  • CHEF® SIGNATURE Redukcja czerwonego wina i wina Porto w paście 50 g
  • Masła 40 g
  • Soli 3 g
  • Pieprzu 1 g
Dekoracja:
  • Małych pomidoków na gałązce 400 g
  • Zielonej fasolki 400 g
  • Szalotek 50 g
  • Masła 30 g
  • Frytek 1000 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Upiecz wołowinę w temperaturze 180°C przez około 2-3 godziny.
  • 2
    Pomidory umyj, oprósz niewielka ilością soli i podpiecz je przez chwilę w piekarniku dla zintensyfikowania aromatu. Całość posyp odrobiną soli.
  • 3
    W międzyczasie zredukuj CHEF® Demi Glace o 20% razem z pastą CHEF® SIGNATURE Redukcja czerwonego wina i wina Porto w paście. Następnie dodaj masło i całość dopraw solą i pieprzem.
  • 4
    Zieloną fasolkę zblanszuj, dodaj masło i na koniec szalotki.
  • 5
    Na koniec usmaż frytki i wyserwuj danie.
  • 6
    Wskazówka od szefa kuchni:
  • 7
    Serwuj pojedynczy stek, zamiast całej pieczeni.