Ryż z mango

  • Liczba porcji
    4

Odkryj przepis na ryż z mango, przygotowany na bazie NESTLÉ Docello Panna Cotta. Propozycja do uzupełnienia słodkiego menu.

Autor : Jerzy Pasikowski

Składniki
  • 150 g ryżu do risotto
  • 800 ml mleka 2%
  • 100 g NESTLÉ Docello Panna Cotta
  • 1-2 szt. świeżego mango (spore)
  • 4-6 szt. gwiazdek anyżu
  • 60 g miodu
  • 60 ml jogurtu naturalnego
  • 60 g wiórków kokosowych
  • Świeża mięta (do dekoracji)
Sposób przygotowania
  • 1
    Ryż ugotuj z mlekiem na bardzo wolnym ogniu, pamiętając, aby, co chwilę dokładnie wymieszać. Przez cały czas kontroluj, czy ryż nie przywiera do dna rondelka. W trakcie gotowania dodaj gwiazdki anyżu, a pod koniec gotowania połowę miodu.
  • 2
    Drugą połowę miodu wlej na patelnię i przesmaż na nim świeże mango pokrojone w kostkę
  • 3
    Jogurt naturalny wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Ugotowany ryż wymieszaj z NESTLÉ Docello Panna Cotta oraz z kokosowym jogurte
  • 4
    Przełóż do szklanego naczynia wyłożonego ciepłym mango z miodem. Tak przygotowany deser udekoruj świeżą miętą i owocami.