GARDEN GOURMET® Roślinne Mielone z Harrisą i Hummusem

  • Marka
  • Czas przygotowania
    45 min
  • Liczba porcji
    10
GARDEN GOURMET® ROŚLINNE MIELONE z Harrisą i Hummusem to doskonałe połączenie aromatów i tekstur. Wyrazisty, pikantny smak Harrisy podkreślony gładkością Hummusu. Idealne danie dla miłośników roślinnej kuchni.
Składniki
  • 800g GARDEN GOURMET® ROŚLINNE MIELONE
  • 150g THOMY COMBIFLEX -tłuszcz
  • 60g WINIARY BULION WARZYWNY
  • 10szt. tortilla/ podpłomyk
  • 200g cebula czerwona
  • 25g czosnek
  • 3g kmin rzymski
  • 3g cynamon
  • 3g kolendra mielona
  • 30g miód
Sposób przygotowania
  • 1
    Do rozgrzanego garnka wlej THOMY COMBIFLEX - tłuszcz, dodaj posiekaną cebulę oraz czosnek -smaż 3-4min. Następnie dodaj wszystkie przyprawy oraz GARDEN GOURMET® Roślinne Mielone - smaż 2-3min.
  • 2
    WINIARY Bulion Warzywny połącz z wodą, miodem i Harrisa. Aplikuj do przesmażonych już produktów. Gotuj przez 5min. na wolnym ogniu tak aby danie było odpowiednio gęste i przeszło aromatami.
  • 3
    Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
  • 4
    Hummus wyłóż na dno naczynia. Następne kolejno na jego powierzchnie wykładaj - przygotowane roślinne mielone, prażone migdały, owoce granatu, plasterki chilli i pietruszkę.
  • 5
    Podawaj z podpłomykiem.

Dozuj Harrisę według potrzeb pikantności dania.

Zrób Hummus z innych warzyw strączkowych.