Pstrąg łososiowy/salsa/pumpernikiel/zioła

  • Marka
  • Czas przygotowania
    20 min
  • Liczba porcji
    10
Przepis na Pstrąga łososiowego z salsą, pumperniklem i ziołami.
Składniki
  • 1000g pstrąg łososiowy filet -marynowany
  • 600g MAGGI Texicana Salsa
  • 200g WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • 100g porzeczka czerwona
  • 50g papryka żółta
  • 50g papryka czerwona
  • 30g musztarda francuska
  • 100g shimeji grzybki - piklowane
  • ½ limonka (sok +skórka)
  • 200g pumpernikiel
  • 200g rzodkiewka -cienkie plasterki
  • 50g zioła świeże (rukiew wodna, koperek, kwiaty szczypiorku)
  • sól morska, pieprz, oliwa szczypiorkowa
Sposób przygotowania
  • 1
    Do miseczki przełóż MAGGI Texicana Salsa,pokrojoną w drobną kostkę paprykę ,musztardę francuską, porzeczki oraz sos i skórkę z limonki- produkty delikatnie połącz ze sobą.
  • 2
    Filet z pstrąga łososiowego wyporcjuj i wyłóż na talerz.
  • 3
    Następnie aplikuj kolejno pozostałe składniki: grzybki, majonez, rzodkiewkę i pumpernikiel.
  • 4
    Obok wyłóż przygotowaną salsę oraz rukiew wodną.
  • 5
    Dekoruj danie świeżymi ziołami oraz oliwą.
  • Użyj przygotowaną salsę do innych dań rybnych a nawet mięsnych.
  • Użyj świeże filety z pstrąga łososiowego, marynując je w soli i cukrze 50/50 w czasie 8-12h.