Pstrąg łososiowy/salsa/pumpernikiel/zioła
Przepis na Pstrąga łososiowego z salsą, pumperniklem i ziołami.
Składniki
- 1000g pstrąg łososiowy filet -marynowany
- 600g MAGGI Texicana Salsa
- 200g WINIARY Majonez Dekoracyjny
- 100g porzeczka czerwona
- 50g papryka żółta
- 50g papryka czerwona
- 30g musztarda francuska
- 100g shimeji grzybki - piklowane
- ½ limonka (sok +skórka)
- 200g pumpernikiel
- 200g rzodkiewka -cienkie plasterki
- 50g zioła świeże (rukiew wodna, koperek, kwiaty szczypiorku)
- sól morska, pieprz, oliwa szczypiorkowa
Sposób przygotowania
-
1Do miseczki przełóż MAGGI Texicana Salsa,pokrojoną w drobną kostkę paprykę ,musztardę francuską, porzeczki oraz sos i skórkę z limonki- produkty delikatnie połącz ze sobą.
-
2Filet z pstrąga łososiowego wyporcjuj i wyłóż na talerz.
-
3Następnie aplikuj kolejno pozostałe składniki: grzybki, majonez, rzodkiewkę i pumpernikiel.
-
4Obok wyłóż przygotowaną salsę oraz rukiew wodną.
-
5Dekoruj danie świeżymi ziołami oraz oliwą.
- Użyj przygotowaną salsę do innych dań rybnych a nawet mięsnych.
- Użyj świeże filety z pstrąga łososiowego, marynując je w soli i cukrze 50/50 w czasie 8-12h.