Dip na bazie świeżych owoców
Wypróbuj przepis na dip na bazie świeżych owoców, wzbogacony o aromatyczny WINIARY Ketchup. Idealny dodatek do przekąsek i dań.
Składniki
- Pomarańcze 450 g
- WINIARY Ketchup 100 g
- Twarożek homogenizowany 250 g
- Papryka czerwona świeża 80 g
- Banany 200 g
- Grejpfrut czerwony 450 g
- Tabasco (kilka kropel)
- Ananas świeży 300 g
Sposób przygotowania
-
1Banany obieramy i kroimy w drobną kostkę.
-
2Pomarańcze i grejpfruty filetujemy i kroimy na mniejsze kawałki.
-
3Sok powstały przy filetowaniu pomarańczy i grejpfrutów odstawiamy na bok.
-
4Paprykę świeżą filetujemy i kroimy w drobną kostkę.
-
5Ananasa obieramy i po wyfiletowaniu kroimy w drobną kostkę.
-
6Wszystkie owoce cytrusowe pokrojone w drobną kostkę mieszamy z pokrojoną papryką oraz Ketchupem WINIARY i serkiem homogenizowanym
-
7Pod koniec mieszania dolewamy sok powstały przy filetowaniu owoców.
-
8Tak przygotowany dip doprawiamy kilkoma kroplami Tabasco.
-
9Dip owocowy znakomicie pasuje do krewetek oraz homarów i langustynek, a także do ryb panierowanych lub pieczonych.