Dip z awokado i białym serem

  • Liczba porcji
    10
Spróbuj przepis na wyjątkowy dip z awokado i białym serem, wzbogacony o aromatyczną MAGGI Texicana Salsa. Idealny dodatek do Twoich przekąsek i dań.
Składniki
  • MAGGI Texicana Salsa 150 ml
  • Sól
  • Awokado (3-4 sztuki) 600 g
  • Starta skórka z limonki
  • Serek biały mielony 300 g
  • Kolendra świeża 40 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Umyte awokado obieramy i wyjmujemy pestkę, po czym miąższ rozgniatamy widelcem.
  • 2
    Serek biały mielony mieszamy z rozgniecionym awokado, a pod koniec mieszania z MAGGI Texicaną Salsą i drobno pokrojoną kolendrą.
  • 3
    Tak przygotowany dip doprawiamy startą skórką z limonki oraz sokiem z limonki i odrobiną soli.
  • 4
    Tego rodzaju dip podajemy do wszelkiego rodzaju skorupiaków i ryb, jak również do pieczonych i smażonych kurczaków oraz indyków.