Sensational Burger z Guacamole
Przepis na GARDEN GOURMET Sensational Burger z Guacamole z dodatkiem WINIARY Majonezu Dekoracyjnego.
Składniki
- GARDEN GOURMET Sensational Burger 5 szt
- Bułka do burgera 5 szt
- Sałata (dowolna chrupiąca) 5 szt
- Ogórek świeży 1 szt
- Guacamole 250g
- Czerwona cebula 1 szt
- WINIARY Majonez dekoracyjny 150g + 100g
- MAGGI Texicana Salsa 100g
- Sok z ½ limonki
- Skórka z ½ limonki
- Marchewka 1 szt
- Kolendra świeża
Sposób przygotowania
-
1Zamrożony GARDEN GOURMET Sensational Burger pieczemy w temperaturze 175oC przez około 12-14min
-
2Bułkę opiekamy tak, aby była chrupiąca zarówno w środku, jak i na zewnątrz.
-
3Spód bułki smarujemy sosem powstały na bazie WINIARY Majonezu dekoracyjnego, sosu MAGGI Texicana Salsa, skórki oraz soku z limonki.
-
4Na sos układamy liście wybranej sałaty oraz plastry ogórka przygotowane za pomocą obieraczki do warzyw.
-
5Gorącego GARDEN GOURMET Sensational burgera układamy na sałatę oraz ogórka, a następnie nakładamy guacamole.
-
6Marchewkę kroimy w cienkie słupki, czerwoną cebulę w krążki - układamy na wierzch.
-
7Całość polewamy delikatnie WINIARY Majonezem dekoracyjnym z posiekaną drobno świeżą kolendrą.
-
8Burgera przykrywamy górną częścią bułki.