Sensational Burger z Guacamole

  • Liczba porcji
    5

Przepis na GARDEN GOURMET Sensational Burger z Guacamole z dodatkiem WINIARY Majonezu Dekoracyjnego.

Składniki
  • GARDEN GOURMET Sensational Burger 5 szt
  • Bułka do burgera 5 szt
  • Sałata (dowolna chrupiąca) 5 szt
  • Ogórek świeży 1 szt
  • Guacamole 250g
  • Czerwona cebula 1 szt
  • WINIARY Majonez dekoracyjny 150g + 100g
  • MAGGI Texicana Salsa 100g
  • Sok z ½ limonki
  • Skórka z ½ limonki
  • Marchewka 1 szt
  • Kolendra świeża
Sposób przygotowania
  • 1
    Zamrożony GARDEN GOURMET Sensational Burger pieczemy w temperaturze 175oC przez około 12-14min
  • 2
    Bułkę opiekamy tak, aby była chrupiąca zarówno w środku, jak i na zewnątrz.
  • 3
    Spód bułki smarujemy sosem powstały na bazie WINIARY Majonezu dekoracyjnego, sosu MAGGI Texicana Salsa, skórki oraz soku z limonki.
  • 4
    Na sos układamy liście wybranej sałaty oraz plastry ogórka przygotowane za pomocą obieraczki do warzyw.
  • 5
    Gorącego GARDEN GOURMET Sensational burgera układamy na sałatę oraz ogórka, a następnie nakładamy guacamole.
  • 6
    Marchewkę kroimy w cienkie słupki, czerwoną cebulę w krążki - układamy na wierzch.
  • 7
    Całość polewamy delikatnie WINIARY Majonezem dekoracyjnym z posiekaną drobno świeżą kolendrą.
  • 8
    Burgera przykrywamy górną częścią bułki.