Burrito z Garden Gourmet Roślinnym Mielonym
Skorzystaj z przepisu na Burrito z farszem z Garden Gourmet Roślinnego Mielonego, papryki, cebuli i aromatycznych przypraw. Podawane w chrupiącym placku tortilla, z dodatkiem MAGGI Pulpy Pomidorowej i MAGGI Texicana Salsa.
Składniki
- GARDEN GOURMET Roślinne Mielone 200g
- MAGGI Pulpa Pomidorowa 400g
- MAGGI Texicana Salsa 150g
- WINIARY Bulion warzywny 30g
- THOMY Combiflex 50ml
- Czosnek 20g
- Papryka czerwona 150g
- Kolendra mielona 2g
- Kmin rzymski mielony 2g
- Papryka słodka mielona 3g
- Sól do smaku 1-2g
- Placek tortilla 30cm, 5szt.
- Ser wegański typu Chedar lub Mimolette 250g
Wegański sos czosnkowy:
- Majonez wegański 250g
- Roślinne mleko (sojowe) 30ml
- Oliwa z oliwek 20ml
- Czosnek 15g
- Pieprz 1g
- Sól 1g
Sposób przygotowania
-
1Sposób przygotowania wegańskiego sosu czosnkowego. Majonez wegański połączyć z roślinnym mlekiem, delikatnie wymieszać, dodać starty czosnek, sól, pieprz, dokładnie wymieszać. Do pozostałych składników wlewać delikatnie oliwę mieszając z pomocą rózgi.
-
2Sposób przygotowania farszu. Na rozgrzanym tłuszczu THOMY Combiflex smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy rozdrobniony czosnek, pokrojoną w kostkę 1cm na 1cm paprykę, kmin rzymski, kolendrę mieloną. Dodajemy MAGGI Pulpę Pomidorową oraz MAGGI Texicana Salsa, wszystko razem mieszamy. Dodajemy WINIARY Bulion Warzywny, doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy GARDEN GOURMET Roślinne Mielone. Wszystko dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok 5min często mieszając.
-
3Sposób przygotowania Burrito. Na środek placka tortilla nakładamy przygotowany farsz (180 – 200g). Na farsz sypiemy równomiernie starty na grubych oczkach ser. Zakładamy boki tortilli do środka następnie zwijamy w rulon. Całość zapiekamy w grillu kontaktowym lub piecu konwekcyjnym tak, aby placek lekko się zrumienił i był chrupiący. Podajemy z wegańskim sosem czosnkowym.