Dip majonezowy z dodatkiem białego wina
Dip majonezowy z dodatkiem białego wina, przygotowany z użyciem WINIARY Majonezu Dekoracyjnego. Połączenie kremowej konsystencji i delikatnego smaku białego wina.
Składniki
- MAGGI Texicana Salsa 200 ml
- Świeża kolendra 70 g
- Sok z cytryny 30 ml
- WINIARY Majonez Dekoracyjny 550 g
- Czosnek 2 ząbki
- Sok z limonki 30 ml
- Białe wino 200 ml
- Natka pietruszki 70 g
Sposób przygotowania
-
1Majonez Dekoracyjny WINIARY łączymy z Texicaną Salsą MAGGI, sokiem z cytryny oraz limonki.
-
2Wino odparowujemy w rondelku do połowy objętości (około 100 ml).
-
3Przestudzony ekstrakt z wina przelewamy do sosu majonezowego.
-
4Na koniec dodajemy drobno pokrojony czosnek oraz świeżą kolendrę i natkę pietruszki
-
5Dip majonezowy pełni doskonały dodatek do warzyw i jajek.