Dip majonezowy z dodatkiem białego wina

  • Liczba porcji
    10
Dip majonezowy z dodatkiem białego wina, przygotowany z użyciem WINIARY Majonezu Dekoracyjnego. Połączenie kremowej konsystencji i delikatnego smaku białego wina.
Składniki
  • MAGGI Texicana Salsa 200 ml
  • Świeża kolendra 70 g
  • Sok z cytryny 30 ml
  • WINIARY Majonez Dekoracyjny 550 g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sok z limonki 30 ml
  • Białe wino 200 ml
  • Natka pietruszki 70 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Majonez Dekoracyjny WINIARY łączymy z Texicaną Salsą MAGGI, sokiem z cytryny oraz limonki.
  • 2
    Wino odparowujemy w rondelku do połowy objętości (około 100 ml).
  • 3
    Przestudzony ekstrakt z wina przelewamy do sosu majonezowego.
  • 4
    Na koniec dodajemy drobno pokrojony czosnek oraz świeżą kolendrę i natkę pietruszki
  • 5
    Dip majonezowy pełni doskonały dodatek do warzyw i jajek.