
Produkty CHEF® to bazy kulinarne, będące niezbędnymi składnikami dla każdej wysokiej klasy kuchni oraz kucharzy, którzy mają wysokie aspiracje do tworzenia wyjątkowych dań.
Taka odpowiedzialność sprawia, że marka CHEF® nieustannie dąży do perfekcji tworząc bazy kulinarne, do których używane są najwyższej jakości surowce, pozwalające dostarczać najbardziej autentyczne smaki i aromaty.
Opracowana 40 lat temu we Francji przez Kucharzy, marka CHEF® jest bardzo mocno osadzona we francuskiej tradycji kulinarnej, czerpiąc w pełni z jej dziedzictwa. Produkty w portfolio marki CHEF® to bazy kulinarne będące niezbędnymi składnikami dla każdej wysokiej klasy kuchni oraz kucharzy.
Fondy w płynie CHEF®
Fondy w płynie CHEF® stworzone są z najwyższej jakości naturalnych składników dokładnie w taki sam sposób, jak robione jest to na kuchni. W zależności od rodzaju fondu (ciemny czy jasny) kości wraz z warzywami są palone, aby nadać rumiany kolor oraz wydobyć głębię smaku. Następnie zalewane są wodą i gotowane przez kilkanaście godzin. Składniki, które oddały już cały swój smak do wywaru są odfiltrowywane, dodawane przyprawy, a wywar redukowany do postaci fondu do około 10% pierwotnej objętości, pasteryzowany i pakowany w litrowe kartoniki.
Stanowią niezbędny składnik każdej wysokiej klasy restauracji. Na ich bazie powstają kreacje kulinarne, takie jak m.in. sosy, zupy, duszone mięsa oraz elementy kuchni molekularnej. To idealne rozwiązanie spełniające wymagania najlepszych Szefów Kuchni.
Fondy w paście CHEF®
Zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gesty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła.
Fondy w paście CHEF® mają konsystencję lejącej się pasty, bardzo łatwo rozpuszczają się w wodzie, jak również w śmietance czy innych płynach. Połączone z zeszkloną szalotką i zredukowane na winie, dają lepki, gęsty sos. Na zakończenie, zgodnie ze sztuką kulinarną, wspaniale będzie podbić ich smak dodatkiem masła.
Koncentraty fondów CHEF®
To linia najbardziej wydajnych produktow pod tą marką. Charakterystyczny dla nich jest fakt, że oprocz intensywnego smaku głownego składnika, wyczuwalne są rownież przyprawy. Polecane są do przygotowania baz lub wzmocnienia smaku sosów, a także do wywarów, zup, do duszenia mięsa i innych składników.
To połączenie wydajności z intensywnym smakiem głównego składnika oraz idealnie dobranych przypraw. Stworzone z myślą o wywarach i zupach, idealnie sprawdzą się również do duszenia mięs i wzmacniania smaku sosów.
Pasty CHEF® Signature
Produkty CHEF® Signature zostały stworzone, aby ułatwić szefom kuchni tworzenie własnych, innowacyjnych dań, inspirując się obecnymi trendami. Dzięki najwyższej jakości oraz intensywnym smakom produkty te stanowią doskonałą bazę lub wykończenie Twojej własnej kreacji. Umożliwiają rozbudowanie każdego menu o doskonałe smaki, takie jak czarny czosnek i fermentowany pieprz.