
Marka WINIARY łączy to, co najlepsze w tradycji kuchni polskiej z nowoczesnym podejściem do gotowania. Nasze majonezy, zupy, buliony, sosy, przyprawy i desery towarzyszą Polakom w kuchni od 80 lat.

Historia marki
W roku 1941 Alfred Nowacki, Niemiec polskiego pochodzenia, zbudował małą fabrykę w jednej z dzielnic Kalisza – w Winiarach, specjalizującą się w produkcji kostek bulionowych, suszonych warzyw oraz przypraw do zupy. W 1994 WINIARY stają się częścią Nestlé. Portfolio marki stopniowo rozszerzane jest o nowe produkty, unowocześniane są tradycyjne receptury. W tej chwili oferta WINIARY to ponad 230 produktów wysokiej jakości, które łączą tradycję marki z nowoczesnym spojrzeniem na kuchnię.

WINIARY jest partnerem w kuchni, który dostarcza innowacyjne przepisy kulinarne oraz rozwiązania dla gastronomii, jak również dzieli się wiedzą na temat zbilansowanych i wartościowych potraw.
Z szerokiego portfolio marki chętnie korzystają zarówno wielbiciele kuchni tradycyjnej, jak i współczesnej.
Poznaj produkty pod brandem WINIARY:
Sosy zimne
Buliony

Pasteryzowane buliony WINIARY
Rosoły
Zupy
Przyprawy
Pozostałe
Galaretki
Budynie
Kisiele
Przepisy z produktami marki WINIARY
GARDEN GOURMET® Roślinne Fileciki po meksykańsku
Chrupiące Tacos z Wegańskimi Filecikami

Azjatycka Kanapka

Tatar wołowy na pumperniklu z cebulką marynowaną i korniszonkami

GARDEN GOURMET® Roślinne Mielone z Harrisą i Hummusem

Sandwitch z wegańskim tuńczykiem i ogórkiem

Stir fry z GARDEN GOURMET® Roślinnymi Klopsikami
